Om os

 

LIND BETON ApS producerer kvalitetshegn, som sælges igennem trælaster og hegnsvirksomheder under binavnet havehegn.dk

1969 – Lind Flisefabrik
I oktober 1969 startede Ernst Ørskov Christensen fabrikken Lind Flisefabrik på sin ejendom på Kollundvej, ved Lind. ”Flise-Ernst” som han blev kaldt producerede primært fliser, men også betonstolpehegn, hvilket allerede var et udbredt fænomen i Midtjylland.

1977-1978
Efterspørgslen af hans produkter var voksende og efter ca. 8 år på den gamle gård flyttes produktionen til nye store lokaler på Industriparken i Lind – hvor virksomheden den dag i dag stadig er at finde.

Ernst drev Lind Flisefabrik frem til 1996, hvor fabrikken blev opkøbt af den lokale Murermester Henning Pedersen, som længe havde snakket om, at han skulle tilbringe sit otium med at drive Lind Flisefabrik.

Inden sin indtræden i Lind Flisefabrik, drev Henning et murerfirma, som hans far Øjvind havde startet. Henning var en del af familiefirmaet frem til sin udtræden i 1999, hvor hans søn Thomas overtog den sidste del af firmaet, så Henning kunne koncentrere sig om at drive produktionen på Lind Flisefabrik.

1996 – Lind Beton ApS
Henning kørte i starten fabrikken videre som en traditionel flisefabrik med størst fokus på salg af belægningssten, og med hegnsstolper og hegnsplader som biproduktion. Den øgede konkurrence på belægningssten, gjorde at han valgte at flisedelen skulle udgå af sortimentet, og i stedet fokusere på en dedikeret produktion af hegnsstolper og hegnsplader.

I 2000 startede virksomheden sin egen produktion af træhegnsfag i Daugavpils i Letland. På træhegnsfabrikken i Letland, bliver alt træ til træfagene i vores sortiment bearbejdet helt fra bunden når det kommer direkte fra savværkerne. I dag beskæftiger fabrikken i Letland to mænd, som sikrer, at Lind Beton ApS kan levere træfag til det danske marked hele året rundt.

I 2011 blev vi certificeret med CE-mærket i henhold til DS/EN 12839. Alle betonprodukter herefter er produceret i henhold til denne.

2012
I 2012 startede Henning en ekstra produktionslinje med sandfangselementer, i starten var det med salg til forsyninger rundt om i Danmark, men grundet den store fokus på at lede overfladevand direkte uden om forsyningernes rensningsanlæg, sælges disse nu også igennem entreprenører.

2014
I september 2014 ansætter Henning Pedersen den daværende tømrersvend Jacob Rind i virksomheden, da Jacob joker over for Henning med at burde ansætte ham med henblik på at overtage og drive det videre efter sig. Det kunne Henning ikke helt stå for og ansatte ham på stedet så de kunne prøve det af.

2016
Efter 1,5 år på fabrikken køber Jacob sig ind i virksomheden, hvor han kom til at styre produktionen og salget, mens Henning trådte i baggrunden og tog sig af økonomien og montørerne.

2017 – Lind Beton ApS / havehegn.dk
Henning havde sikret sig domænet havehegn.dk for mange år tilbage, men havde ikke gjort sig de store tanker omkring dets potentiale. Det besluttes herfor at promovere hegnsdelen som havehegn.dk, særligt over for trælasterne, som var blevet et stort marked for fabrikken. Det var dog stadig vigtigt at fastholde det som er grundstenen i virksomheden, nemlig produktionen af beton, derfor figurerer begge navne stadig.

Efterspørgslen på langtidsholdbare produkter som kompositvarer er stødt voksende og derfor udviklede havehegn.dk sine egne modeller, som let kunne implementeres i betonhegnslinjen.

2020
I juli 2020 skete der en ændring i ledelsen, da Henning Pedersen trådte ud af virksomheden og Jacob Rind blev nu eneejer af Lind Beton ApS.

Året 2020 bød desuden på nye spændende tiltag, som har været med til at sikre en mere miljøvenlig betonproduktion. I foråret blev der installeret et nyt blandingsanlæg, som sikrer en større præcision og nøjagtighed i produktionen, hvilket er med til at minimere ressourcespild. I sensommeren installerede vi et nyt rensningsanlæg, som gør det muligt at genanvende spildevandet fra produktionen, hvilket er med til at skåne miljøet.

Fremtiden for virksomheden byder på et større fokus af salget af hegnsvarer igennem trælasterne, samtidig fokuseres der yderlig på sandfangselementlinjen.

Vores værdier

Kreative – Engagerede – Helhedsorienterede – Ansvarsbevidste – Ambitiøse – Åbne og ærlige

Vores mission

Vi fremstiller smukke kvalitets hegn, som skaber bedre rammer for kunden – Hos havehegn.dk vil vi give danskerne unikke løsninger, som passer til deres personlige behov.

Vores vision

Vi vil med stigende lønsomhed udvikle vores position og være danskernes foretrukne leverandør af kvalitetshegn.